Суспільство
13 січня 2018
У Росії активіст отримав три роки в'язниці за репост в соцмережах
Спочатку кримінальну справу порушили за 21 картинку в соцмережах в липні 2016 року.
news-image
Цивільний активіст з Коломни Валентин Соколов засуджений до трьох років позбавлення волі за пости в соціальних мережах. Він був узятий під варту в залі суду.

Про це пише у Facebook російський активіст В'ячеслав Єгоров, передає «Є!».

Активіста Валентина Соколова сьогодні засудили на 3 роки. Закрили прямо в залі суду. Він багатодітний батько, у нього четверо. Екстремізм за пости ВК. 282. Як ми любимо. Справа повністю сфабрикована, - пише Єгоров.

10 січня стало відомо, що на Соколова заведено кримінальну справу за статтею про розпалювання ненависті та приниження людської гідності – за публікації зображень і відео в соціальних мережах.

За версією слідства, активіст розмістив у себе на сторінці в російській соціальній мережі зображення з текстом, яке розпалювало ненависть до російського, а також публікацію на сторінці у фейсбуці двох відеороликів, нібито, расистського характеру.

Соколов каже, що зображення в соцмережі він репостнув з негативним коментарем: "Наскільки потрібно бути упоротим, щоб нести таку єресь. Або свідомо розпалюють. Страшно читати". Але при репосты зображень вони автоматично зберігаються на сторінку зробив репост ще і в папці "Різне", але без супровідного напису. Це і стало причиною претензій з боку правоохоронних органів.

Спочатку кримінальну справу порушили за 21 картинку в соцмережах в липні 2016 року, але через рік її було закрито. Незабаром, однак, справу відновили, але в підсумковому звинуваченні залишилася тільки одна картинка.