Київ
16 січня 2018
Кличко: Цього року в Києві ми плануємо відремонтувати як мінімум 300 км доріг
Мер столиці зауважив, що підрядники дають гарантію на нові дороги - 5 років.
news-image

Столиця не зменшуватиме темпів оновлення дорожнього покриття і цього року в Києві планують відремонтувати як мінімум 300 км доріг та проїздів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Київ”, передає «Є!» із посиланням на прес-службу мера столиці.

"Однозначно ми не повинні зменшувати темпів ремонту доріг. Дороги нам дісталися у спадок у жахливому стані, деякі не ремонтувалися по 20-30 років. Нагадаю, у 2016 році ми відремонтували 200 км доріг, а у 2017 році - 300 км. І як мінімум 300 км доріг ми плануємо відремонтувати цього року”, - зазначив Кличко.

Він відзначив, що з такими темпами ремонту вулично-дорожнього покриття, за два-три роки Київ повинен відповідати європейським стандартам якості доріг.

“Ремонт дороги – це не тільки нове асфальтне покриття. Це і нові тротуари, нове освітлення, нові переходи, це комплексний підхід”, - сказав Київський міський голова.

Мер також відзначив, що столична влада контролює якість нового дорожнього покриття і ефективність використання підрядником коштів при проведенні ремонтних робіт. Також Київський міський голова нагадав, що підрядники дають гарантію на нові дороги - 5 років.

Віталій Кличко зауважив, що наступного року у Києві продовжать оновлювати важливі транспортні магістралі. Так, вже навесні, за сприятливих погодних умов, будуть продовжені роботи на вулицях Олени Теліги, Сім'ї Кульженків (колишня Петра Дегтяренка), Алма-Атинській зі шляхопроводом через трамвайні колії, Володимирській, Набережному шосе, 2-х транспортних розв’язках  - на перетині просп. Комарова та бульв. Вацлава Гавела. Крім того, у 2018 році планується капітальний ремонт бульвару Вернадського, проспектів Тичини, Бандери та Палладіна, Дарницької площі, вулиць Академіка Туполєва, Заболотного, Довженка, Федорова, мосту Метро через Русанівську протоку та багатьох інших об’єктів.

Читайте також: Кличко проїхався новим трамваєм PESA, партія яких надійшла до столиці наприкінці минулого року