Події
26 січня 2018
Син загиблого у Кременчуці заявив про несправність гелікоптера
Аварія вертольота МІ-8 коштувала чотирьох людських життів.
news-image

Причиною катастрофи гелікоптера в Кременчуці могли стати технічні несправності машини. Про це заявив син одного із загиблих, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Аварія вертольота МІ-8 коштувала чотирьох людських життів. Усі чоловіки загинули на місці. На борту вони опинилися, бо проходили стажування для роботи за кордоном.

"Це були одні з найдосвідченіших пілотів, котрі тренувалися для того, щоб узяти участь у миротворчих місіях", - розповів директор департаменту льотної експлуатації авіакомпанії "Українські вертольоти" Тарас Шлюхарчук.

За попередньою версією, під час навчально-тренвального польоту гелікоптер зачепився за один із металевих тросів телевізійної вежі, котрими вона кріпиться до землі. 

"Зачепився за опору, сама причина буде досліджуватися – чи помилка пілота, чи помилка стажувальника, чи технічна якась несправність", - пояснив начальник Кременчуцького відділу поліції Віталій Ботвина.

Саме про технічну несправність, а не помилку, воліє говорити син загиблого бортінженера Олексія Блінкова. За словами родича жертви трагедії, він спілкувався з працівниками компанії "Українські вертольоти" і там нібито повідомили, що гелікоптер мав якісь технічні несправності. 

"Дійсно, були два дні поспіль якісь технічні несправності, і начебто могли вплинути або ні. Але те, що вони були, це точно, і компанія, скоріш за все, буде замовчувати", - вважає він.

Цю версію представники компанії категорично відкидають і наголошують, що вертольот нещодавно було відремонтовано, він був абсолютно придатним для польотів, пройшов технічний огляд перед вильотом і отримав дозвіл від диспетчерів на політ.

Місцеві жителі розповідають, що за мить до падіння машини на землю чули звуки, схожі на вибухи. Частина уламків гелікоптера впала просто на городі пана Олега у 80 метрах від хати. Господар кинувся витягати з кабіни людей, але було пізно. 

"Метрів 20 підійшов, воно почало стріляти, і я втік", - розповів очевидець.

Жителі прилеглого району твердять, що вертольоти там літають часто, бо неподалік розташовані аеродром і виробнича база авіакомпанії. В останні дні літали переважно у темряві і дуже низько, а саме в той вечір спустився туман, і вежі за ним майже не було видно. У компанії цього не заперечують. 

"Я не можу сказати, що вони були несприятливі, але вони могли вплинути", - зізнався Шлюхарчук.
Читайте також: Падіння гелікоптера на Полтавщині: в ДСНС уточнили кількість загиблих
Читайте також: В аеропорту Варшави пасажирський літак здійснив приземлення без переднього шасі