Україна ввела санкції проти 160 російських компаній, - міністр
Крім того, скоро буде оприлюднено список осіб, що підпадають під санкції
news-image

Україна позбавила 160 російських компаній ліцензій і дозволів на здійснення певних видів діяльності, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

Про це пише Є | Єдність.інфо  з посиланням на "Укрінформ".

"Було питання про анулювання або зупинення ліцензій та інших дозвільних документів, які зупиняють певний вид діяльності. Хотів би повідомити: наразі стосовно 160 суб'єктів господарської діяльності Російської Федерації діють такі санкції", - сказав Абромавічус.

Він також зазначив, що на сьогодні резиденти Російської Федерації, що підпадають під санкції ЄС, США, Швейцарії і країн "Великої сімки", не зможуть отримувати пасивні доходи у вигляді роялті та відсотків на території України, а також брати участь у приватизації й оренді державних підприємств.

За словами Абромавічуса, список осіб, що підпадають під санкції, проходить остаточну звірку і після прийняття відповідного Указу Президента буде оприлюднений.

Він нагадав, що 25 січня було прийняте вирішення РНБО про приєднання України до санкцій США, ЄС, Швейцарії, країн "Великої сімки", що включають такі заходи, як заморожування рахунків та активів фізичних і юридичних осіб.