Суспільство
21 лютого 2018
Американці назвали своїх головних ворогів
2% вважають, що головним ворогом США є самі США.
news-image

Частка жителів США, які вважають, що головним ворогом США є Північна Корея, зросла до 51%, повідомляє у вівторок видання The Hill з посиланням на опитування інституту дослідження громадської думки Gallup, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Цей показник виріс більш ніж в три рази в порівнянні з минулим опитуванням, проведеним в 2016 році, тоді Північну Корею вважали головним ворогом США 16% опитаних.

Такі результати спостерігаються на тлі загострення відносин між Пхеньяном і Вашингтоном, відзначає видання. Лідери країн неодноразово обмінювалися колючими зауваженнями. Так, північнокорейські ЗМІ неодноразово називали Трампа "психопатом". Президент США Дональд Трамп називав КНДР "пеклом, якого не заслуговує жодна людина", а лідера КНДР Кім Чен Ина "людиною-ракетою".

Друге місце серед головних ворогів США, на думку американців, займає Росія, вона отримала 19% голосів опитаних (у 2016 році 15%).

У США неодноразово звинувачували Росію у втручанні в президентські вибори 2016 року, наразі в країні проводиться низка пов'язаних з цими звинуваченнями розслідувань.

На третьому місці Китай, який головним ворогом США визнали 11% опитаних, а на четвертому - Іран з 7%.

Ще 2% вважають, що головним ворогом США є самі США, стільки ж опитаних назвали головним ворогом Ірак.

Опитування було проведено в період з 1 по 10 лютого, в ньому взяли участь одна тисяча сорок чотири людини старше 18 років.

Читайте також: Озброєні вчителі зможуть зупинити масові розстріли у школах - екс-спікер Конгресу США