Суспільство
8 лютого 2015
Кияни зібралися бунтувати через підвищення вартості проїзду
Не згодні з новою вартістю проїзду вже готуються вийти на мітинг 9 лютого під стіни КМДА.
news-image

Кияни приготувалися бунтувати-за підвищення цін на проїзд. Як раніше писали «Вісті», ціни зросли 7 лютого. Відповідне розпорядження, яке раніше схвалив мер столиці Віталій Кличко, було зареєстровано в Головному управлінні юстиції Києва та оприлюднено в газеті "Хрещатик", інформує Є! Єдність.інфо

За документом, вартість однієї поїздки в наземному транспорті, а також у фунікулері підвищується з 1,50 грн до 3 грн.

Разова поїздка в метро (без використання безконтактної картки) або на міській електричці подорожчає з 2 грн до 4 грн. При використанні безконтактні картки для проїзду в метро вартість однієї поїздки залежатиме від кількості куплених поїздок.

Не згодні з новою вартістю проїзду вже готуються вийти на мітинг 9 лютого під стіни КМДА.

"Вимагаємо скасувати необґрунтоване підвищення тарифів на проїзд! У понеділок, 9 лютого об 11:30, всі, хто вміє рахувати свої гроші, збираємося біля КМДА (вулиця Хрещатик, 36) і вимагаємо від мера звіту. Півтора місяці тому, 22 грудня 2014 року, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що проїзд в метро та іншому громадському транспорті дорожчати не буде. Однак корумповані чиновники набралися нахабства говорити про збитковість метро і підвищити вартість проїзду в метро до 4 гривень, а в наземному транспорті - до 3 гривень", - йдеться в повідомленні активістів на сторінці "Стоп тарифного свавіллю!!!" у Facebook.
Читайте також: Ажіотаж у метро Києва: черги і не більше двох жетонів у руки