Суспільство
22 лютого 2018
В Україні вводять нові правила вступу до школи: що зміниться
У МОН готують спеціальний наказ, який найближчим часом винесуть на громадське обговорення.
news-image

Уже в цьому році в Україні хочуть ввести нові правила вступу першокласників до школи. Одне з головних нововведень - відмова від співбесід і будь-яких тестувань при зарахуванні. Про це розповіла одна з авторів ініціативи, аналітик центру CEDOS Ірина Когут, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Наразі в МОН готують спеціальний наказ, який найближчим часом винесуть на громадське обговорення.

Водночас департамент освіти і науки Київської міської держадміністрації вже затвердив графік змін.

До 26 лютого районні управління освіти повинні підрахувати можливу кількість дітей, які з 1 вересня підуть до школи, кількість перших класів і вчителів, які в них будуть працювати. А до 26 березня має бути оприлюднена інформація з переліком будинків і квартир, закріплених за конкретними школами. Далі, протягом місяця, чиновники і вчителі будуть пояснювати жителям столиці нові правила, а з 23 квітня по 31 травня вже можна буде подати документи на зарахування дитини.

При цьому всі школи країни, незалежно від того, де вони розташовані, отримають свою територію обслуговування.

"Звичайно, найпростіше зробити розподіл дітей за місцем реєстрації батьків. Але тут проблема - є ж люди, які живуть не там, де зареєстровані. Їм, можливо, запропонують перереєструватися за місцем проживання - у такому випадку навіть права власності не потрібно буде, вистачить і договору оренди. Хоча міністерство може запропонувати й інші варіанти", - сказала Когут.

Водночас можливість піти вчитися не на своїй території залишиться, якщо в класі будуть вільні місця.

Читайте також: У підвалі київського інституту знайшли джерело радіації