Війна
22 лютого 2018
Їй було лише 23. Історія красуні-медика ЗСУ, яка загинула 20 лютого в зоні АТО (фото)
Вона не була снайпером чи мінометником, вона не стріляла, а лікувала, але це не стало вагомою причиною для тих з протилежного боку, хто вбив цю дивовижну красу.
news-image

У бригаді її називали "Красуня". Це слово не було її позивним, просто дівчина ця нею була як зовні, так і всередині. Про це пише «Є!» з посиланням на 112 та сторінку Facebook  волонтера Яна Осоки.

Вона не була снайпером чи мінометником, вона не стріляла, а лікувала, але це не стало вагомою причиною для тих з протилежного боку, хто вбив цю дивовижну красу.

Рік тому від рук нелюдів загинула медик 54-ї бригади Наталя Хоружа, тепер не стало ще однієї дівчини, якій було усього 23 роки і яка рятувала наших поранених воїнів на передній лінії оборони.

Ніколи не пробачу, ніколи. Дівчата та хлопці на небі не зрозуміють. Сабіна Станіславівна Галицька народилась 20 вересня 1994 року у селі Бастова Рудня Ємільчинського району Житомирської області. Закінчивши 9 класів сільської школи, дівчина вступила до Новоград-Волинського медичного коледжу, у якому отримала фах фельдшера. Потому рік встигла попрацювати акушеркою у Барашівській сільській лікарні. Планувала отримати вищу освіту, але не встигла. Взагалі, у неї було дуже багато планів на життя, різноманітних мрій та сподівань. Вона була молодою дівчинкою, яка полюбляла романтику та діточок, але водночас вона вже встигла стати воїном, навіть не тримаючи у руках автомат, - пише Ян.

1 квітня 2016 року вона підписала із ЗСУ контракт, маючи велике бажання допомагати пораненим у боях солдатам, та після навчання на полігоні "Десна" прибула до свого підрозділу.

Сержант, старша медична сестра приймально-сортувального відділення медичної роти 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Дуже грамотна та працьовита дівчина-медик, яку ніколи не лякала небезпека, мужня та рішуча, у попередню дислокацію бригади у зоні війни вона 4,5 місяця перебувала на нулях, витягуючи хлопців з того світу. Подружці своїй писала, що в неї все добре, планувала зустрітись із нею у березні. Планувала, мріяла. Це все минулий час, немає її більше з нами, - діліиться своїми думками волонтер.

Вбили "Красуню" 20 лютого о 15:30 у зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Луганськ", на передній лінії прямим влучанням протитанкової керованої ракети у нашу БРДМ.

Поховання попередньо планується 23 лютого у рідному селі. У неї залишились батьки та брат.

У найважчий день для України, у річницю великої трагедії на Інститутській, кожен, хто так чи інакше пропустив той біль крізь свою душу, згадував ті моторошні ранкові години, коли здавалося, що світ перевернувся, коли хто вживу, хто у мережі дивився на те, як падають люди, падають та завмирають під похмурим небом. Я теж згадував, передивляючись купу відео та світлин, згадував, та щось міцно стискало під ребрами. А за вікном було таке ж похмуре небо, як і чотири роки тому, а за вікном була тиша, яку нічого не порушувало, тиша, у якій відчувався крихкий мир у моєму місті. А у той самий час за мою тишу помирала одна дівчина, - пише Ян Осока.

Читайте також:В районі АТО внаслідок обстрілу загинула військовий медик

Читайте також:Муженко: АТО на Донбасі завершується

Читайте також:Волонтери показали, як один влучний постріл ЗСУ на Донбасі призводить до втрат терористів (відео 18+)