Світ
6 березня 2018
У Варшаві заперечили, що США запровадили санкції проти польської влади
Речниця уряду Польщі Йоанна Копчинська заявила, що Сполучені Штати Америки не запроваджували санкції проти польської влади через конфлікт довкола закону про Інститут національної пам’яті.
news-image
Польська речниця прокоментувала інформацію про те, що президент Анджей Дуда та прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький не матимуть права відвідувати Білий дім через так звані санкції американського уряду, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.
 
Речниця уряду Польщі Йоанна Копчинська заявила, що Сполучені Штати Америки не запроваджували санкції проти польської влади через конфлікт довкола закону про Інститут національної пам’яті (ІНП). Про це повідомляє польський портал pap.pl.
 
Зазначається, що польська речниця прокоментувала інформацію видання Onet про те, що президент Анджей Дуда та прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький не матимуть права відвідувати Білий дім через так звані санкції американського уряду. 
"Двостороння стратегічна співпраця із США не перебуває під загрозою, дипломатичні контакти залишаються на нинішньому рівні," - зауважила вона.

За її словами, візит заступника міністра закордонних справ у Вашингтоні Марека Магеровські є доказом того, що ніяких обмежувальних заходів запроваджено не було. Також до США запланований візит голови канцелярії польського президента Кшиштофа Щерського.

У свою чергу, The Associated Press повідомляє, що заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький також заперечив введення будь-яких санкцій про Польщі урядом США.

Так, Ціхоцький відзначив, що Вашингтон лише висловив  "занепокоєння та має питання" щодо закону, однак повідомлення про санкції не відповідають дійсності.

Крім цього, заступник спікера польського парламенту з правопопулістської партії "Кукіз'15" Станіслав Тишка наголосив, що якщо США дійсно запровадили дані санкції, то такі дії можуть зашкодити безпеці країни.

"Якщо це правда, що американці запровадили санкції проти Польщі, це питання є серйозним, це може зашкодити безпеці Польщі", - підкреслив він.

 

Нагадаємо, 6 березня  польський портал onet.pl  повідомив, що Сполучені Штати Америки  ввели конкретні санкції проти польської влади через конфлікт довкола закону про Інститут національної пам’яті (ІНП). Тобто президент Польщі Анджей Дуда та прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький не матимуть права відвідувати Білий дім. За даними польського видання, журналісти мають відповідні документи, які підтверджують цю інформацію.

 

Читайте також:США ввели санкції проти влади Польщі до ухвалення змін до Закону про Інститут нацпам'яті