Резонанс
6 березня 2018
Муфтій Саїд Ісмагілов заявив про переслідування мусульман в Україні
За його словами, силовики підкинули книги, які потім пред'явили як вилучені докази.
news-image

Муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов вважає обшуки Службою безпеки й прокуратурою Ісламського культурного центру в Києві переслідуванням мусульман України. Про це сказано в повідомленні муфтія в соціальній мережі Facebook, передає «Є!» 

"Я заявляю про системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки менш, ніж за рік відбуваються втретє. І підкидаються ті самі книги. Я ніколи не чув, щоб у когось, крім мусульман, у культових спорудженнях проводилися обшуки", - написав Ісмагілов.

Він стверджує, що силовики підкинули 8 книг у книгарню та у вчительську кімнату в гімназії при центрі в Києві, які потім пред'явили як вилучені докази.

Крім того, з його слів, під час обшуку у квартирі відповідального за бібліотеку шейха Таріка Сархана під морозильну камеру були підкинуті ще 2 книги, які також були вилучені й пред'явлені як докази.

Ісмагілов зазначив, що спостерігав подібне в окупованому Криму, коли в мечеті підкидали книги й потім пред'являли їх як докази правопорушення.

При цьому він підкреслює, що в Росії існує список забороненої літератури, а в Україні немає такого списку.

Як повідомлялося, 6 березня СБУ та прокуратура провели обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві та за місцем проживання фігурантів виробництва на території Києва та Полтави.

Київська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за матеріалами СБУ за фактом можливого розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості по 1 ч. ст. 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу.

Читайте також: Обшуки в Ісламському центрі: вилучили понад 100 творів із пропагандою насильства