Суспільство
19 березня 2018
У ніч на 25 березня Україна перейде на літній час
Перехід на літній час здійснюється щорічно в останню неділю березня, а на зимовий – коли годинник переводять на одну годину назад – в останню неділю жовтня.
news-image

В ніч з 24 на 25 березня в Україні відбудеться перехід на літній час, а це означає, що стрілки годинників необхідно перевести на одну годину вперед. Про це пише «Є!» з посиланням на Захід нет.

Як відомо, перехід на літній і зимовий час в Україні регламентує постанова уряду № 509 від 13 травня 1996 року. Такий перехід відбувається о третій годині ночі 25 березня.

Нагадаємо, перехід на літній час здійснюється щорічно в останню неділю березня, а на зимовий – коли годинник переводять на одну годину назад – в останню неділю жовтня.

До слова, доба, в яку відбувається переведення годинників на літній час, триває 23 години, а доба, коли відбувається перехід на зимовий час, триває 25 годин.

Перехід на літній час використовується в майже сімдесятьох країнах світу, включно з майже усіма країнами Європи. В Європі від переходу на літній/зимовий час відмовилися Ісландія, Білорусь і Росія. Перехід на літній/зимовий час аргументують раціональним використанням електроенергії.

Наразі відмова від переведення годинників активно розглядається у Євросоюзі. Це пояснюють негативним впливом на здоров'я людей.

Читайте також:Претендентам на держслужбу доведеться заплатити 700 грн за іспит з української мови