Резонанс
22 березня 2018
Савченко зверталась до офіцерів спецназу із пропозицією повалити держлад, - Луценко
Комітет розглядає питання про зняття недоторканості, дозвіл на притягнення до відповідальності, і взяття під варту Надії Савченко.
news-image

Генеральний прокурор стверджує, що гроші на підготовку теракту у Києві, у причетності до якого підозрюють народну депутатку Надію Савченко, давав Володимир Рубан. Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Це озвучив на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондентка Громадського.

«Савченко звернулась до офіцерів 8 полку спецназу, Лящ, Кіт, Захарченков, Березень отримали від неї пропозицію повалити держлад. Офіцери полку дійшли висновку, що пропозиція Савченко — це маячня божевільної, але коли в листопаді Рубан їм надав кошти для перевезення зброї, вони одразу повідомили в СБУ», — сказав Луценко.

Офіцер у суді стверджував, що «Рубан попросив вантажний автобус за гроші».

«Я надав їм автомобіль, Савченко сказала, що будуть везти з ОРДЛО міномети», — передає генпрокурор слова офіцера.

Комітет розглядає питання про зняття недоторканості, дозвіл на притягнення до відповідальності, і взяття під варту Надії Савченко.

Йдеться про 23 листопада 2017 — коли перший раз їхали й везли й доїхали, а другий раз — 8 березня, коли Рубана затримали.

15 березня Савченко прийшла на допит до СБУ та дала брифінг. Депутатка на брифінгу заявила: «Хто не думав підірвати Банкову або Верховну Раду? Ми що, живемо в 37-му році, у сталінські часи, коли це є злочином? Про це що не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий», — заявила Савченко.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що депутатка Савченко планувала теракт у залі Верховної Ради.

Рада одразу ж виключила депутатку Надію Савченко з Комітету з питань національної безпеки і оборони. Того ж дня, 15 березня, Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на арешт Савченко.

Нагадаємо, депутатку Надію Савченко викликали на допит до СБУ у зв'язку з розслідуванням провадження стосовно арештованого переговорника Володимира Рубана. Сама депутатка заявила, що вимагає вручити повістку на допит в СБУ їй особисто в руки.

Читайте також:Експерт пояснив, чому затягують зі зняттям недоторканності із Савченко

Читайте також:Савченко заявила, що балотуватиметься у президенти України