Резонанс
22 березня 2018
Савченко і Рубан збиралися обстріляти кортеж Порошенка з гвинтівки Топаз, яку виробили в ДНР, - ГПУ
2 грудня 2017 року Савченко та Рубан прибули до Хмельницького, випробували зброю на полігоні, де Рубан озвучив план нападу на кортеж президента з використанням великокаліберної гвинтівки Топаз.
news-image

Позафракційний нардеп Надія Савченко та голова "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан планували напад на кортеж президента України з використанням великокаліберної гвинтівки.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради, де розглядають питання про притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, трансляцію вів телеканал "112 Україна", пише «Є!».

"2 грудня 2017 року Савченко та Рубан прибули до Хмельницького, випробували зброю на полігоні, де Рубан озвучив план нападу на кортеж президента з використанням великокаліберної гвинтівки "Топаз", яка пробиває легку броню будь-якого автомобіля, яку виробляють виключно в "ДНР". Пізніше цього самого дня відбулася (зафіксовано на відео оперативними службами СБУ) ключова зустріч Савченко, Рубана та вказаних офіцерів ЗСУ. Під відеофіксацію Рубан, а пізніше і Савченко розповіли про свої плани повалення конституційного ладу через проведення терористичної атаки з мінометів на центр урядового кварталу Києва, вчинення теракту всередині будівлі ВР з використанням отриманої від бойовиків "ДНР" зброї та вибухових матеріалів", – сказав він.

Як повідомлялося, 22 березня регламентний комітет Верховної Ради дав згоду на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт нардепа Надії Савченко.

Читайте також:Жуйте гранати: Савченко посварилася з Луценком на комітеті Ради