Події
22 березня 2018
Затримання Савченко: що відомо на даний момент
Зараз Савченко знаходиться у відділі забезпечення досудового слідства СБУ.
news-image

Народному депутату Надії Савченко вручили копію клопотання про обрання їй запобіжного заходу. Про це у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Зараз Савченко знаходиться у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. У присутності адвокатів їй вручили копію клопотання про обрання запобіжного заходу та допитують як затриману особу", - повідомила Сарган.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 березня, Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. В Управлінні Служби безпеки України у місті Києві та Київській області генпрокурор Юрій Луценко підписав та оголосив Савченко підозру. За словами речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, швидше за все, засідання Шевченківського райсуду Києва з обрання Савченко запобіжного заходу відбудеться 23 березня. Як уточнила Сарган, обвинувачення проситиме взяти її під варту строком на два місяці.

Читайте також: Генпрокуратура попросить суд заарештувати Савченко без можливості внесення застави
Читайте також: Савченко затримали (фото, відео)