Суспільство
24 березня 2018
Захоплення заручників у Франції: поліція затримала другого підозрюваного
Затриманий є неповнолітнім.
news-image
Французька поліція затримала другого підозрюваного у справі про захоплення заручників в супермаркеті міста Треб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на судове джерело, передає «Є!».

Поліція протягом ночі заарештувала другу особу, яка вважається пов'язаною з нападом у південно-західній Франції в п'ятницю, що призвів до загибелі чотирьох осіб, - йдеться у повідомленні.

За інформацією іншого джерела, затриманий є неповнолітнім, 2000 року народження. Він був другом 25-річного Редуана Лакдіма, який утримував заручників у супермаркеті і був вбитий поліцією.

У п'ятницю поліція заарештувала жінку, пов'язану з нападником, заявив французький прокурор.

Як повідомлялося раніше, 23 березня озброєний чоловік увірвався до супермаркету у французькому місті Треб близько 11:00 за місцевим часом з криком «Аллах Акбар» та захопив заручників. Поліції вдалося провести спецоперацію та знешкодити терориста, однак він встиг застрелити двох заручників. Поранення дістали близько 13 осіб.

Терорист вимагав звільнення Салаха Абдеслама, що є головним обвинувачуваним у терактах в Парижі 13 листопада 2015 року, в яких загинули 130 людей.

Від отриманих поранень помер 45-річний лейтенант Арно Бельтрам, який запропонував себе в якості заручника під час теракту. Президент Франції Еммануель Макрон назвав поліцейського героєм.