Події
3 квітня 2018
ФСБ каже, що впіймала «українського шпигуна» і після каяття відпустила
У відомстві зазначили, що передачі секретних відомостей вдалося запобігти.
news-image

Федеральна служба безпеки Росії заявляє, що викрила спробу передати українцю і двом росіянам секретні військові карти місцевості. Про це пише "РИА Новости" з посиланням на свердловське управління ФСБ, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Де саме служать або працюють затримані - троє росіян і один громадянин України - незрозуміло. Спецслужбам якої країни вони мали намір передати секретні документи, також не уточнюється", - йдеться в повідомленні.

Відзначається лише, що вдома у трьох - в Сімферополі, Єкатеринбурзі та Омську - проведені обшуки, в ході яких вилучено електронні та паперові копії секретних топографічних карт Генштабу Збройних сил Росії.

У ФСБ кажуть, що передачі секретних відомостей вдалося запобігти, але кримінальну справу вирішили не порушувати, обмежившись попередженням про "неприпустимість дій, що підпадають під статті КК "Державна зрада" й "Шпигунство".

За твердженням служби, всі затримані визнали, що створювали загрозу безпеці Росії, і "відмовилися від здійснення подібних вчинків у подальшому".

Повідомляється, що один з них раніше притягувався до відповідальності за державну зраду. Чи був засуджений - невідомо.

Читайте також: Націоналісти вивели тисячу активістів «боротися з олігархами»