Суспільство
11 лютого 2015
Порошенко вночі відвідав Краматорськ (фото, відео)
Також президент відвідав постраждалих у місцевих лікарнях.
news-image

Президент України Петро Порошенко вночі середи, 11 лютого, відвідав Краматорськ Донецької області, де вчора російсько-терористичними військами був здійснений обстріл міста.

Фотографію глави держави в Краматорську опублікував у своєму Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Також президент відвідав постраждалих у місцевих лікарнях.

"Трирічній хлопчик ледь не втратив руку від важкого осколкового поранення. Його врятувала мати - накрила дитину своїм тілом. Зараз він у лікарні і не знає, що його мами більше немає. Цю історію президенту розповів лікар лікарні Краматорська. Звичайно Порошенко не міг у цю ніч не поїхати до Краматорська. Напередодні Мінських переговорів він повинен побачити на власні очі, які шрами на українському тілі залишає "Смерч". Триповерховий будинок, пробитий наскрізь ракетою. Лялька і жіноча сумочка, втрачені недалеко від ракетної воронки, десятки покалічених людей на лікарняних ліжках, які не просять про допомогу, вони просять про мир", - описує побачене Цеголко у своєму Facebook.

"Касетна бомба більше метра завдовжки. Хіба їй місце у дворі житлового будинку? Хіба є аргументи, чому Росія постачає таку зброю варварам, і вбиває українців? Такі питання мені поставив французький філософ Бернар-Анрі Леві. Він прилетів до Краматорська, щоб підтримати українців у боротьбі за власну незалежність. Каже, злочини проти людяності, як цей, обов'язково повинні бути покарані. Сьогодні світ має шанс зупинити агресію Росії проти України. Ми повинні ним скористатися ", - додав він.

Читайте також:"Добре, що мене попередили, що будуть атакувати" - автор одного з записів обстрілу Краматорська (відео)





За даними прес-центру АТО, під час обстрілу Краматорського аеродрому та околиць міста Краматорськ в 12.32 10 лютого, терористи використовували касетні снаряди з суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо".

За даними Генштабу, місто обстріляне реактивної системи залпового вогню "Смерч".