Резонанс
13 квітня 2018
Дуров прокоментував блокування Telegram
Павло Дуров заявив, що конфіденційність у мережі не продається.
news-image

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що месенджер буде використовувати вбудовані методи обходу блокування, які не вимагають дій від користувачів. Про це він сказав у зверненні до користувачів свого мессенджера, який 13 квітня було заблоковано за рішенням суду на території Росії, повідомляє "Медуза", передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

При цьому він не гарантував 100-відсоткову доступність сервісу без VPN.

Також Дуров попередив, що в перші години блокування Telegram сторонні VPN/Proxy-сервіси можуть виявитися перевантажені та будуть працювати повільно.

"Важливо: не видаляйте і не встановлюйте заново Telegram при виникненні проблем зі зв'язком. Намагайтеся своєчасно завантажувати оновлення Telegram в AppStore або Google Play", – відзначає він.

13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

У своєму телеграм-каналі Павло Дуров, коментуючи блокування Telegram, заявив, що конфіденційність у мережі не продається, а права людини не мають бути скомпроментовані зі страху чи жадібності.

Адвокати міжнародної правозахисної організації "Агора", яка представляє інтереси Telegram, заявили про плани оскаржити вирок суду.

Читайте також: У Росії заблокували Telegram