Суспільство
22 квітня 2018
У генпрокуратурі Вірменії повідомили про затримання трьох опозиційних депутатів, незважаючи на недоторканність
Затримано, зокрема, депутата Мікаеляна.
news-image

22 квітня у Вірменії затримали трьох депутатів національних зборів Нікола Пашиняна, Арарата Мірзояна і Сасуна Мікаеляна, незважаючи на депутатську недоторканість, повідомила генеральна прокуратура країни.

Цих депутатів затримали у момент вчинення публічно небезпечних дій, які проявилися в тому, що вони 13 квітня організували і провели збори для порушення порядку, встановленого законом РВ "Про свободу зібрань", ігноруючи обмеження, встановлені мерією Єревана. А з 19-го до 22 квітня 2018 року в різних адміністративних районах Єревана організували і провели збори, про які не повідомили в установленому законом порядку уповноважному органу. Під час незаконних зборів, зокрема ходів, Нікол Пашинян, Арарат Мірзоян, Сасун Мікаелян і люди, які діють за їхньою вказівкою, періодично і грубо порушували низку положень закону РВ "Про свободу зібрань, – ідеться в повідомленні.

У генпрокуратурі додали, що депутати періодично закликали учасників протестних акцій перекривати вулиці Єревана, блокувати входи в будівлі державних органів і вриватися туди. На виконання цих закликів організатори й учасники протестів періодично і на тривалий час перекривали низку проспектів та вулиць й інші транспортні розв'язки, блокували входи в будівлі держустанов, перешкоджаючи їхній роботі, застосовували насильство щодо поліцейських та інших осіб, заявили у відомстві.

Зазначають, що про затримання депутатів проінформували спікера національних зборів.