Тимошенко: потрібно негайно припинити друк гривні
Політику Національного банку України щодо безконтрольної емісії та друку гривні назвали помилковою.
news-image
Таку думку висловила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко у розмові з журналістами. 
 
«Надмірний друк гривні Нацбанком призвів до розбалансування бюджету, падіння гривні та збанкрутіння практично кожного громадянина України», - заявила політик, коментуючи ситуацію на валютному ринку.
 
Як пояснила Тимошенко, «гіперпадіння курсу гривні, яке відбувається в останній час, - прямий наслідок надвеликої емісії гривні як у готівковому, так і в безготівковому вигляді».
 
«Це, по суті, друк готівкової та безготівкової гривні, який за своїм обсягом наближається до доходів бюджету за 2014 рік», - сказала вона.
 
Тимошенко переконана, що зараз треба негайно припинити друк гривні, оскільки це не підтверджено економічним зростанням.
 
«Треба припинити бездумне рефінансування приватних банків з боку НБУ, який сьогодні прямо приводить гривню на валютний ринок через приватні банки і руйнує гривню остаточно», - зазначила вона.
 
Читайте також: НБУ знизив курс гривні майже на 1 грн - до рекордних 25,56 грн/дол
Очільник "Батьківщини" пояснила, що «якщо ми хочемо думати про стратегію, якщо ми хочемо піднімати економіку, нам потрібно негайно зняти всі перешкоди для підприємництва, для інвестицій, і це повністю в компетенції Уряду».
 
Окрім цього, на думку лідера фракції, однією з умов зростання економіки є також підняття соціальних стандартів і купівельної спроможності людей.
 
«Я вважаю, що сьогодні обраний  діаметрально протилежний правильному курс економічної політики. Треба його міняти негайно і докорінно», - заявила Тимошенко.