Суспільство
10 травня 2018
«Це російська земля!»: у Харкові Україну назвали вигаданою країною (відео)
Учасниці акції радили "янкам" забиратися з України разом "з бандерівцями".
news-image

У мережі з'явилося відео, на якому агресивно налаштовані учасники проросійської акції "Безсмертний полк" в Харкові назвали своє місто російським і заявили, що України не існує як держави, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Свої сепаратистські ідеї вони озвучили у відповідь на зауваження харків'ян з проукраїнською позицією. Запис словесної перепалки опублікований на Youtube-каналі "Харків LIVE".

"Це російська земля, а Україна - штучно вигадана країна. Не треба нам тут фашизм влаштовувати!" - каже пенсіонерка, яка представилася як Віра Миколаївна.

Крім того, учасники пропагандистської ходи почали звинувачувати своїх опонентів в тому, що вони приїхали з "бандерівщини" і намагаються засудити їх за російськомовність. Також агресивні учасники мітингу запевняли, що єкорінними харків'янами, а не "привезеними з Бєлгорода".

"Ми російською розмовляємо. А якою ж мовою нам говорити? Звісно! Якщо це рідна мова наша, якщо нею мама зі мною говорила", - вигукували в натовпі.

Потім в діалог вступила ще одна пенсіонерка, яка вирішила, що Україна живе в американській окупації. Своє невдоволення з приводу цього вона висловила в досить лютій, але дуже дивній промові.

"Янкі, геть з України! Ми не колонія американська! Всі, пішли геть, разом з вашими бандерівцями і зрадниками! Щоб вони всі на осиці повісилися!" - кричала жінка.