Політика
12 лютого 2015
Порошенко вже в Брюсселі на саміті ЄС, на кожній зустрічі п'є каву
Він вже провів зустрічі з головою Євроради Дональдом Туском, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Камероном, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером
news-image

Президент України Петро Порошенко прибув до Брюсселя для участі в саміті ЄС, пише Є | Єдність.інфо.

За словами прес-секретаря президента, він вже провів зустрічі з головою Євроради Дональдом Туском, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Камероном, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

"Президент на кожній зустрічі п'є каву. Тримається так, ніби попередні дві ночі не були безсонними", - пише в Твіттері прес-секретар Святослав Цеголко.

Планується, що сьогодні глава держави візьме участь у саміті ЄС, де поінформує європейських лідерів про ситуацію в Україні, а також проведе низку двосторонніх зустрічей, зокрема з президентом Європарламенту Мартіном Шульцом.

Залежно від результатів мирних переговорів, які пройшли напередодні у Мінську в "нормандському" форматі, європейські лідери обговорять питання про подальші економічні санкції проти Росії. З огляду на неформальний статус цього саміту, глави держав та урядів не ухвалюватимуть рішень, які матимуть юридичну силу, але нададуть політичну вказівку керівним інституціям ЄС щодо долі обмежувальних заходів, запроваджених проти Росії.

Нагадаємо, що всю ніч і ранок лідери України, Росії, Німеччини та Франції вели перемовини в Мінську з урегулювання кризи на Донбасі.