Події
20 травня 2018
У Черкасах на стадіоні сталася бійка між фанатами і поліцією, було затримано 26 осіб
Відкрито кримінальне провадження
news-image

У Черкасах 19 травня під час футбольного матчу між черкаським "Дніпром" і футбольним клубом "Суми" сталася сутичка між фанатами і поліцією. Про це повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції у Черкаській області, передає «Є!».

Група осіб почала вчиняти протиправні дії. На неодноразові зауваження адміністрації стадіону, стюардів та глядачів молодики не реагували, натомість продовжували палити фаєри, кидати їх на газон та під час матчу вийшли на футбольне поле. На зауваження поліцейських, які намагалися їх заспокоїти, молодики відреагували агресивно та почали застосовувати фізичну силу, – заявили у поліції.

Правоохоронці затримали 26 осіб, після допиту їх відпустили.

Також у поліції заявили, що під час затримання порушників постраждало 17 правоохоронців та один глядач.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім цього, у процесі службового розслідування перевірять правомірність дій поліцейських під час затримання.

Місцеве видання "Інфоміст" повідомляє, що вболівальники вибігли на стадіон на останніх хвилинах матчу з плакатом проти власника "Дніпра" Володимира Лашкула.

Прес-секретар патрульної поліції Черкас Зоя Вовк розповіла виданню, що ультрас "взривали пакети, штовхнули працівника стадіону, крили всіх нецензурною лайкою, провокували бійку з іншими відвідувачами стадіону".

Після матчу фанати зібралися біля управління поліції з вимогою відпустити затриманих.