Спорт
24 травня 2018
Ломаченко відмовився від титулу чемпіона світу за версією WBO
Причиною рішення стало бажання продовжити кар'єру у легкій вазі.
news-image

Український чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко прийняв рішення відмовитися від одного зі своїх чемпіонських поясів, пише BoxingScene, передає «Є!» із посиланням на УНН.

Представники промоутерської компанії українця Top Rank повідомили про рішення Ломаченка повернути пояс WBO, яким він володів у напівлегкій ваговій категорії (до 58,967 кг). Причиною рішення стало бажання продовжити кар'єру у легкій вазі (до 61,235 кг).

Віце-президент промоутерської компанії Top Rank Карл Моретті надіслав лист Ломаченка представнику Всесвітньої боксерської організації Франсіско "Пако" Валкарселю.

"Дорогий Пако, сподіваюся у тебе все добре. Пишу тобі від імені Василя Ломаченка. Як ти знаєш, 12 травня Ломаченко піднявся у вазі і відібрав чемпіонський титул WBA в легкій вазі у Хорхе Лінареса. Василь висловив побажання продовжити кар'єру в легкій вазі. Оскільки ми з повагою ставимося до титулу WBO, то хочемо дати скоріше можливість бійцям, яких високо оцінюють, посперечатися за вакантний титул", - йдеться у зверненні Моретті.

Зауважимо, що Ломаченко став чемпіоном світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі в червні 2016 року, після чого провів чотири успішні захисту пояса.

Нагадаємо, що титул переможця WBA у легкій вазі Ломаченко відібрав у бою з венесуельцем Хорхе Лінаресом.

Читайте також: Порошенко прилетів на відкриття Бескидського тунелю, зробивши гак через Словаччину