Події
25 травня 2018
Кабмін пропонує Раді дозволити жінкам працювати в шахтах
Минулого року Держстат оприлюднив інформацію, що в Україні чоловіки заробляють на 27% більше за жінок.
news-image

Кабінет міністрів України пропонує парламенту дозволити жінкам працювати в шахтах.

Відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" був зареєстрований у Верховній Раді 24 травня, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У проекті вказано, що Конвенція №45 була ухвалена ще в 1935 році на конференції Міжнародної організації праці. У багатьох країнах вона вже була денонсована, зокрема, в Євросоюзі скасована на законодавчому рівні як порушує принцип "рівних можливостей і рівноправного ставлення до чоловіків і жінок в питаннях працевлаштування та зайнятості".

Порушення в реалізації Конвенції були підтверджені в Європейському суді в 2005 році. При цьому Верховна Рада УРСР ратифікував цю конвенцію в 1961 році, а Україна зобов'язана забезпечувати її реалізацію в порядку правонаступництва.

Метою закону є необхідність приведення національного законодавства у відповідність до законодавства Європейського Союзу в частині усунення ґендерних обмежень для жінок щодо їх роботи з шкідливими і важкими умовами праці та на підземних роботах.

Раніше повідомлялось, що до рівних можливостей у обов`язках та навчанні підштовхує українців уряд.  225 тисяч гривень щорічно виділяється на те, аби збалансувати ролі чоловіків та жінок в українському суспільстві.

Минулого року Держстат оприлюднив інформацію, що в Україні чоловіки заробляють на 27% більше за жінок. 

Читайте також: НБУ випустить монету «Копання картоплі» (фото)
Читайте також: У Мінфіні пояснили, коли в Україні можуть скасувати військовий збір