Політика
13 лютого 2015
Порошенко: Якщо 15 лютого не припиниться вогонь, Україна звернеться до Європейської Ради
Обстріли терористами населених пунктів є атаками на домовленості, досягнуті в Мінську.
news-image

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, інформує прес-служба Глави держави.

"Якщо в ніч на неділю (15 лютого) не буде двостороннього припинення вогню, ми закликатимемо скликати надзвичайну зустріч Європейської Ради, оскільки Ангела Меркель та Франсуа Олланд представляють (на переговорах) не лише Німеччину та Францію, а в них є мандат від всього ЄС", - заявив Порошенко.

Президент наголосив на важливості припинення вогню, оскільки кожен день Україна платить високу ціну - численні жертви серед мирного населення та українських солдат.

Так, сьогодні, 13 лютого місто Артемівськ був обстріляний ракетними комплексами залпового вогню, внаслідок чого було вбито троє мирних людей, включно 7-річну дитину. Крім того, був обстріляний з російських ракетних установок населений пункт Гірник.

"Після того, що ми досягли в Мінську, це не тільки атака на українських мирних мешканців, це атака на Мінські результати", - зазначив Порошенко.

Глава держави подякував Угорщині за підтримку української незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також за гуманітарну допомогу, включаючи лікування українських військових. "Зараз ми переживаємо найскладніші часи і Ваша позиція є дуже важливою для нас", - сказав він.

Президент додав, що розраховує на підтримку Угорщини. Орбан зі свого боку зазначив, що розуміє важливість припинення вогню та дотримання мінських домовленостей.