Світ
15 червня 2018
У Нідерландах хочуть доплачувати людям, які їздять на роботу велосипедом
У Нідерландах із населенням 17 мільйонів осіб сьогодні нараховується понад 22 мільйони велосипедів.
news-image

Нідерландський уряд виступив з ініціативою доплачувати працівникам, які, добираючись на роботу, використовують велосипеди. Таким чином Нідерланди хочуть побороти збільшення заторів на дорогах, повідомляє AFP, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Пересідаймо із наших автомобілів на наші велосипеди", - заявила цього тижня заступниця міністра інфраструктури Нідерландів Стінте ван Вельдховен, оголошуючи про нові заходи, які б спонукали людей використовувати велосипеди замість автомобілів.

Міністерство прагне, щоб додаткові 200 тисяч осіб змінили авто на двоколісні та "накрутили" додаткові три мільярди кілометрів.

Однією з новаторських ідей є компенсувати співробітникам можливість їздити на роботу велосипедом – виплачувати по 19 євроцентів за кілометр на велосипеді з дому і назад.

Ван Вельдховен обговорить цю пропозицію та інші способи заохочення використання велосипедів за допомогою фінансових винагород, таких як субсидії на покупку велосипедів, "з великими національними роботодавцями та малими і середніми підприємствами", - йдеться у пресс-релізі міністерства.

У Нідерландах із населенням 17 мільйонів осіб сьогодні нараховується понад 22 мільйони велосипедів. У країні також є належна інфраструктура з десятками тисяч велосипедних доріжок.

Читайте також: Обідній сервіз Макронів спричинив скандал у Франції