Суспільство
18 червня 2018
У Маріуполі підполковнику зламали щелепу за українську мову
Офіцер-прикордонник попросив меню українською мовою.
news-image

У кафе Маріуполя охорона побила підполковника Державної прикордонної служби за вимогу надати меню, написане українською мовою. Про це в понеділок, 18 червня, на своїй сторінці у Facebook написала заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Соломія Бобровська, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Це мій добрий і давній друг - Стас. Він підполковник Держприкордонслужби. 14 років служить на східних кордонах України. Втратив дім, коли розпочалася війна. Виводив з усіх гарячих точок Донецької області своїх побратимів. У минулому році отримав орден Данила Галицького. Очолює пропускний пункт Сартана.

Вчора в Маріуполі прийшов ввечері в кафе RedCups RDCP Lounge Маріуполь з колегами - охорона завалила Стаса на підлогу і тупо зламала йому щелепу. Все - на прохання поважати клієнтів і надати меню УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ", - написала вона.

Прес-секретар глави Держприкордонслужби України Олег Слободян у коментарях під публікацією підтвердив такий конфлікт.  

"Поки триває службове розслідування, але, наскільки мені відомо, конфлікт виник дійсно на мовному підґрунті", - написав він.  

Разом з тим адміністратор сторінки Veterano Pizza Mariupol Богдан Чабан у коментарі під публікацією написав, що в цьому конфлікті все було не настільки однозначно.  

"Молоді люди приїхали в заклад, уже будучи добре напідпитку. Так, попросили меню українською, так, його не виявилося в закладі. Після цього вони почали грубити персоналу, голосно нецензурно виражатися. З ними спілкувалася керуюча закладом українською мовою, просила припинити себе вести зухвало і порушувати громадський порядок. Молоді люди не заспокоювалися, і їх попросили покинути заклад. Уже на вулиці молоді люди продовжували агресивно поводитись стосовно охорони - і після цього зав'язався конфлікт. Сподіваюся, представники закладу нададуть записи з камер найближчим часом", - написав він
Читайте також: На Полтавщині з потяга випав військовослужбовець