Резонанс
10 липня 2018
ФФУ компенсує Вукоєвичу штраф за гасло «Слава Україні»
Звільненому помічникові тренера збірної Хорватії також запропонують роботу у Федерації футболу України.
news-image

Україна компенсує хорватському футболістові Огнену Вукоєвичу штраф, накладений на нього FIFA за вигук "Слава Україні". Про це у вівторок, 10 липня, у кулуарах парламенту розповів журналістам президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко, передає «Є!» із посиланням на УП.

Він також повідомив про намір запропонувати Вуковєвичу посаду після того, як його звільнили з посади помічника тренера збірної Хорватії.  

Павелко прийшов в Раду у футболці збірної Хорватії (не у футболці Домагоя Віди чи Вукоєвича, а у футболці футболіста Ракітича).  

"Ми у ФФУ вирішили компенсувати Вукоєвичу штраф, накладений на нього, і, якщо він вважатиме за можливе, запропонувати йому роботу у ФФУ", - сказав Павелко.

Він відмовився коментувати рішення хорватів про звільнення Вукоєвича з поста тренера-асистента, оскільки, за його словами, є зацікавленою стороною.  

"Зараз вивчаємо юридичну площину для допомоги при рішенні стосовно Огнена при апеляції чи при подачі в КАС (Спортивний арбітражний суд). Ми надамо повну юридичну і фінансову допомогу в цьому питанні", - сказав Павелко.

  Він також додав, що ніякої політики в словах "Слава Україні" не бачить і що це питання (прославляння своєї країни. - ред.) буде піднімати на наступному засіданні комітету ФІФА в Цюриху.  

Нагадаємо, після перемоги збірної Хорватії з футболу над збірною РФ екс-гравець київського Динамо Домагой Віда, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!".   У результаті чого Віді було винесене попередження, а Вукоєвича відсторонили від ЧС-2018, оштрафували і, як пізніше повідомлялося, звільнили з посади помічника тренера.

Читайте також: Користувачі Facebook «обвалили» рейтинг сторінки ФІФА до рекордно низького