Резонанс
1 серпня 2018
На час скоєння ДТП Зайцева була у стані наркотичного сп'яніння – МОЗ
До таких висновків дійшов Центр психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ.
news-image

Підозрювана у скоєнні смертельної ДТП у Харкові у 2017 році Олена Зайцева на момент аварії була у стані наркотичного сп'яніння. До таких висновків дійшов Центр психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров'я України, написала у Facebook 1 серпня виконувач обов'язків глави МОЗ Уляна Супрун, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

Вона зазначила, що висновок центру суд долучив до матеріалів справи.

"За місяці розгляду справи в суді так і не вдалося отримати вичерпної відповіді на запитання: чи вживала Зайцева наркотики, коли сіла за кермо і сталася аварія. Лікар-нарколог, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів і керувала відбором необхідних біологічних зразків, зникла.

Лікар-лаборант, який аналізував біологічні зразки, у залі суду не зміг надати однозначної відповіді на запитання про наявність наркотиків в організмі Зайцевої.

Утім, висновок Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю свідчить: Зайцева станом на 18 жовтня 2017 року перебувала у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", – написала Супрун.

Унаслідок аварії за участю машин Зайцевої та Геннадія Дронова 18 жовтня 2017 року загинуло шестеро пішоходів, ще п'ятеро дістали травми різного ступеня тяжкості.

22 травня суд подав результати судово-медичних експертиз обвинувачених. У характеристиці Зайцевої немає даних про її алкогольне чи наркотичне сп'яніння, хоча первинний аналіз засвідчив наявність опіатів у її сечі.

На засіданні 5 червня 2018 року в суді свідок із боку захисту, медексперт Олександр Чубенко, який досліджував сечу Зайцевої, заявив, що під час повторного дослідження наявність або відсутність опіатів неможливо було підтвердити через нестачу біозразків.

24 липня Київський районний суд Харкова продовжив термін утримання під вартою Зайцевій та Дронову ще на два місяці.

26 липня Супрун заявила про зникнення лікаря-наркогога Олени Федірко, яка оглядала Зайцеву після аварії. 29 липня стало відомо, що Федірко звільнилася за власним бажанням.