Резонанс
8 серпня 2018
«Кінець близький»: сестра Сенцова повідомила погані новини
Український режисер голодує 87-й день.
news-image

Український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській в'язниці, майже не встає, заявляє його двоюрідна сестра Наталя Каплан, передає «Є!» із посиланням на «Є!»

"Все не просто погано, все катастрофічно погано", – написала Наталя у Facebook.
"Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", – заявила Наталя.
"(Олег) Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, жодних! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається", – додала вона.

Каплан нагадала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні до цивільної лікарні, причому ближче до місця прописки.

"Олег відмовився. Каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він уже потрапляв у реанімацію, над ним знущаються ще більше, ніж в тюремній", – заявила вона.
"Це Росія, дєтка... І я взагалі не уявляю, що ще можна зробити і як його витягти... Все дуже погано", – додала Наталя.

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Олега Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

При цьому у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про "задовільний" стан здоров’я Сенцова.

Олег Сенцов оголосив голодування голодування 16 травня, вимагаючи від влади Росії відпустити всіх українських політв'язнів.

5 липня двоюрідна сестра Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії. Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

Українського режисера Олега Сенцова затримали в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів і засудили до 20 років позбавлення волі.