Війна
14 лютого 2015
З 15 лютого спроби українських військових вирватися з Дебальцевської дуги будуть припинятися - Захарченко
Він додав, що «за Дебальцеве жодного слова в угодах немає».
news-image

Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що з 15 лютого не вестимуть вогонь, окрім внутрішніх районів ДНР, передає Єдність.інфо з посиланням на "Риа-новости".

Як сказав Захарченко, спроби українських військових вирватися з так званого, за його словами, Дебальцевського котла будуть припинятися.

«Ми припиняємо вогонь, крім внутрішніх районів ДНР. Будь-яка спроба їх вирватися з котла буде нами припинятися. Я вже віддав такий наказ », - повідомив він.

Він додав, що «за Дебальцеве жодного слова в угодах немає».

«Це означає, що Україна просто зрадила 5 тис. чоловік в цьому казані», - сказав Захарченко.

12 лютого в столиці Білорусії завершилися переговори в «нормандському форматі» за участю лідерів Росії, України, Франції та Німеччини. Паралельно контактна група по врегулюванню працювала над документом, який дозволить знизити напруженість на сході України.

У підсумку був прийнятий комплекс заходів з виконання мінських угод, який передбачає, зокрема, припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, відведення важких озброєнь, а також створення зони безпеки. Підписаний контактною групою за підсумками саміту документ був схвалений лідерами країн «нормандської четвірки».

Читайте також: Військова міць бойовиків вже перевершує можливості деяких країн НАТО (супутникові знімки)