Резонанс
7 вересня 2018
В Сумах розкрили гучне вбивство екс-депутата Жука
Вбивцею виявилась близька людина.
news-image

Вбивцею екс-депутата Сумської міської ради та колишнього директора департаменту містобудування Анатолія Жука виявилася його дружина Анна. Як повідомила прокуратура Сумщини, жінка вчинила злочин на тлі особистої неприязні, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Слідство встановило, що між подружжям були непрості стосунки, жінка неодноразово розповідала близьким, що чоловік застосовує до неї фізичну силу.

Деякий час вона проживала окремо від убитого, при цьому розлучитися з чоловіком вона не могла, бо він погрожував забрати у неї дитину.

Зазначається, що жінка ретельно спланувала злочин. У день вбивства вона відправила 10-річну дочку на таксі до своєї матері, а сама підпалила кімнату в будинку, де відпочивав чоловік. Щоб забезпечити собі алібі, вона поїхала з водієм, з яким мала близькі стосунки, нібито платити за комунальні послуги в центр міста, хоча до цього вона систематично сплачувала рахунки через інтернет.

"Анатолій Жук, прокинувшись, самостійно загасив пожежу, подзвонив дружині, і та повернулася додому. Після того, як зіпсовані пожежею речі винесли з будинку, він ліг відпочити у дворі, а водій поїхав на автозапраку. Дочекавшись, поки чоловік засне, жінка взяла його пістолет марки Сz-75, який незаконно зберігався у них удома, і тричі вистрілила у сплячого чоловіка", - розповіли у прокуратурі.

Згідно з висновками експертиз, на руці, верхній частині джинсів і блузці жінки, в які вона була вдягнена в момент скоєння злочину, виявлені сліди пострілу. Також встановлено, що причиною пожежі в кімнаті був підпал.

31-річній дружині Жука оголошено про підозру. Її дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (навмисне пошкодження майна шляхом підпалу), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

"На даний час готуються офіційні процесуальні документи для оголошення підозрюваної в міжнародний розшук і екстрадицію", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що після вбивства 8 серпня жінка разом із дитиною і водієм перетнули державний кордон України і виїхала нелегально в Російську Федерацію без намірів повертатися в країну.

Як повідомлялося, Анатолій Жук був застрелений 2 серпня із пістолета у своєму будинку в Сумах. Через кілька днів після вбивства безслідно зникли дружина і дочка покійного.