Суспільство
18 вересня 2018
Дружина нардепа від БПП відкрила елітний дитячий центр на закритій території у Конча-Заспі
Перебування дитини у садочку коштує 18 тис. гривень на місяць.
news-image
Дружина народного депутата від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Березенка Уляна є власницею дитячого садочку «Кідсвуд». Заклад відкрився на закритій території «Будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами, яке після Революції Гідності очолював Сергій Березенко. Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", пише Bihus.info, передає «Є!»

Дитсадок працює без ліцензії, а за оренду понад 500 кв м сплачує держструктурам лише 42,5 тис грн/міс. За ринковими цінами на цю суму можна орендувати хіба що у 6-8 разів меншу площу у спальному районі Києва і без охорони.

У часи президентства Віктора Януковича «Конча-Заспа» була одним з найзакритіших об’єктів в країні. Так званими «державними дачами», а по суті – маєтками, тут користувалися міністри, нардепи і силовики, на що з держбюджету йшли мільйони гривень.

Після Революції «Конча-Заспу» обіцяли відкрити для всіх охочих, але територія так само закрита – її охороняє Управління державної охорони, а нерухомість, за документами, продовжують використовувати як представники попередньої, так і нинішньої влади.

«Кідсвуд» працює з 2017 року, договори оренди двох об’єктів нерухомості з Фондом держмайна були підписані у 2018-му. У них вказано, що вартість оренди більше ніж 500 квадратних метрів в “Конча-Заспі” - 42 500 тисячі гривень на місяць плюс ПДВ. За аналогічну суму в Києві можна зняти хіба що суттєво менші площі в спальних районах.

Садок позиціонує себе як інноваційний. Вірогідно, цим пояснюється і вартість навчання тут – 18 тис. гривень на місяць за одну дитину плюс ще 4 тис. гривень на місяць за харчування. При цьому, за даними КМДА, ні Уляна Березенко як фізична особа, ні «Кідсвуд» як юридична особа не отримували ліцензій на діяльність дошкільного навчального закладу.

Сергій Березенко в коментарі журналістам заявив, що не причетний до бізнесу дружини і не допомагав їй отримати нерухомість на закритій території, якою раніше управляв.

Участь чоловіка у діяльності “Кідсвуда” спростовує і Уляна Березенко. Каже, що садок відкривала її нинішня партнерка, а сама вона увійшла в склад засновників лише згодом. При цьому, жінки були знайомі на момент відкриття закладу.

Читайте також: Ціни на хліб в Україні майже зрівнялись з Європою