Політика
19 вересня 2018
Прем'єр Угорщини назвав Брюссель центром антисемітизму
Орбан стверджує, що має докази.
news-image

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Брюссель є центром антисемітизму в Європі, та зазначив, що має докази цього. Із такою заявою він виступив під час промови в угорському парламенті, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Орбан вкотре розкритикував доповідь Європарламенту щодо ситуації в Угорщині, назвавши "абсурдними" претензії щодо антисемітизму в країні.

"Широко відомо, що в Угорщині існує політика абсолютної нетерпимості до антисемітизму", - сказав він.

Орбан наголосив, що з огляду на міграційні процеси рівень антисемітизму зростає у Західній Європі, тоді як у Східній – знижується. За його словами, найбільше антисемітизм "розквітає" в Брюсселі.

"Насправді сьогодні ситуація така, що сучасним центром антисемітизму є Брюссель та брюссельська політика: саме звідти фінансуються антиізраїльські політичні кампанії. На це йдуть мільярди доларів", - вважає Віктор Орбан.

Він додав, що угорський уряд має у розпорядженні документи, які підтверджують його слова.

Нагадаємо, у схваленій Європейським парламентом доповіді, яка закликає почати санкційну процедуру проти Будапешта, засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, та ситуація з антисемітизмом.

Читайте також: Ціни на хліб в Україні майже зрівнялись з Європою