Політика
18 жовтня 2018
Богомолець: Після виборів Гройсмана та чиновників МОЗ буде притягнуто до відповідальності
За словами нардепа, влада за три роки не зробила нічого, аби забезпечити українцям вільний доступ до якісного медичного обслуговування.
news-image

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман свідомо покриває оборудки, які зараз відбуваються у Міністерстві охорони здоров'я, і за це йому доведеться відповідати перед новою владою. Таку заяву зробила народний депутат та голова парламентської комісії з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець в ефірі програми «Український формат» на телеканалі NewsOne, передає «Є!»

«Що стосується роботи Міністерства охорони здоров'я. Прем'єр-міністр особисто покриває всі ті оборудки, що зараз там відбуваються. І коли в Україну прийде справедлива влада - він і очільники МОЗ будуть сидіти!» – заявила парламентарій.

За її словами, виконавча влада за три роки не зробила нічого, аби забезпечити українцям вільний доступ до якісного медичного обслуговування, хоча основні кроки, які необхідно було для цього зробити, були затверджені на парламентських слуханнях ще у 2015 році.

«Є рішення парламентських слухань, де записані 25 кроків, які виконавча влада мала виконати. Крок перший: затвердити стандарти лікування і клінічні протоколи. Зараз у нас знищені стандарти лікування, клінічних протоколів взагалі немає. МОЗ зобов'язане було надати ці стандарти та забезпечити ними лікарні. Зроблено – нуль!

Другий крок: затвердити модель розрахунку собівартості медичної послуги. Це б дозволило порахувати, скільки державі коштуватиме вилікувати онкохворого, скільки коштуватиме вилікувати людину з інфарктом. Закласти в бюджет ці кошти та перейти до наступного кроку – загальнообов'язкового державного медичного страхування. Тут теж зроблено – нуль», – підкреслила політик

Ольга Богомолець зазначила, що через непрофесійні дії уряду країну залишають лікарі та молодший медичний персонал, які шукають роботи за кордоном – зокрема в Польщі та Німеччині.

«Те, що робить сьогоднішній уряд – це прямий злочин! Тримати медсестру, санітарку та лікаря на зарплаті у 3 тисячі гривень і спонукати їх до корупції – це злочин перед державою і українським народом. Поки ми з вами тут говоримо, вмирають люди, лікарі виїжджають з країни. Шукають роботу в Польщі, в Німеччині. Скільки про це можна вже говорити і скільки це можна терпіти?» – обурилася парламентар.

На її думку, в Україні вкрай необхідно забезпечити однаково якісне та доступне медичне обслуговування для всіх громадян, незалежно від їхніх статків.

«Отримати однакову медичну допомогу – це справедливість! Це потрібно для людей! Тоді тим олігархам, які сьогодні як кліщі присмоктались до української держави, не потрібно будувати шестиметрові паркани та їздити на броньованих мерседесах, тому що люди будуть знати, що ми лікуємось в однакових лікарнях, за однаковими стандартами, наші батьки мають однаковий доступ до ліків. Ось це – справедлива країна.

А те, що відбувається сьогодні, – це зовсім протилежні речі! Революція Гідності, на жаль, привела до влади людей негідних!

Наші хлопці сьогодні помирають на сході, щоб ми могли тут боротися за справедливість. І я обіцяю, що ми ніколи від цього не відступимо!» – підсумувала Ольга Богомолець.

Читайте також: Богомолець: В Україні відбувається цинічне знищення історичної пам'яті українського народу