Суспільство
10 листопада 2018
В уряді роз'яснили, на скільки можуть зрости тарифи на тепло
Громадян, яким важко платити реальну ціну за газ та комунальні послуги, захистить програма субсидій.
news-image

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що тарифи на тепло після подорожчання газу не можуть бути підвищені більш як на 16%. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН. 

«Надмірне підвищення тарифів на тепло і воду на фоні підвищення ціни на газ – це шахрайство і спроба нажитися на людях, а відповідальність повісити на когось іншого. Коли я чую, що тарифи на тепло і воду можуть зрости на 70%, у мене питання: з якого дива це має відбутися? Люди мають зрозуміти, що питання ціни газу - важливе для формування тарифів. Але ми порахували: якщо газ подорожчав на 23%, то тарифи на тепло мають підвищуватися не більш ніж на 16%», - наголосив Гройсман.

Прем’єр-міністр додав, що громадян, яким важко платити реальну ціну за газ та комунальні послуги, захистить програма субсидій. Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів. Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» пропонує з 1 грудня 2018 року підвищити тариф на виробництво на своїх ТЕЦ теплової енергії для потреб населення на 32% - до 1038,8 грн за 1 Гкал. 8 листопада КП «Теплопостачання міста Одеси», що обслуговує 2/3 жителів міста, заявило про намір підвищити тарифи на теплопостачання для населення на 72% - до 53 грн за квадратний метр.

Читайте також: Гройсман запевнив, що Україна вже починає зменшувати, а не нарощувати борги
Читайте також: У Китаї автобус впав у річку через бійку в салоні: 13 загиблих