Світ
20 листопада 2018
У Білий дім привезли різдвяну ялинку
Дерево зустріли американський президент Дональд Трамп і його дружина Меланія.
news-image

Різдвяну ялинку, яка у святкові дні буде прикрашати резиденцію американського лідера, доставили в Білий дім. Її зустріли президент США Дональд Трамп і перша леді Меланія, передає «Є!»
Шестиметрове дерево за традицією привезли на кареті, запряженій кіньми зі дзвониками.

Зазвичай різдвяне дерево доставляють після Дня подяки, який у США святкуватимуть у четвер, 22 листопада. Однак в цьому році, як і в минулому, Трамп вирішив зробити виняток, оскільки у вівторок він із сім'єю відправляється у свій "зимовий Білий дім" - маєток "Мар-а-Лаго" в Палм-Біч (штат Флорида).

Біля входу в головну резиденцію країни президент і перша леді за традицією обійшли карету, тримаючись за руки, і оглянули ялинку, після чого дали добро на установку. Під час урочистої церемонії військовий оркестр грав різдвяні гімни.

Цього року дерево прикрашатиме Блакитну кімнату Білого дому. 

Різдвяна ялинка, яка насправді є ялицею, прибула в столицю зі штату Північна Кароліна, з ферми Леррі Сміта. Сміт став переможцем конкурсу Національної асоціації виробників різдвяних ялинок, який проводиться з 1966 року. Експерти й покупці щорічно вибирають кращого виробника, якому випадає честь відправити це дерево президенту.

Сама традиція установки в Білому домі різдвяної ялинки бере початок в 1889 році, коли 23-й президент США Бенджамін Гаррісон вперше поставив святкове дерево в Жовтій кімнаті. З 1912 року - часу адміністрації 27-го президента США Вільяма Тафта - дерево стало за традицією прикрашати Блакитну кімнату.