Суспільство
21 листопада 2018
Кобзон перед смертю заговорив українською
Про це розповів син співака.
news-image

У передсмертному маренні російський естрадний співак Йосип Кобзон заговорив українською. Про це в YouTube-програмі "Зе Інтерв'юер" згадав український журналіст, приятель артиста Дмитро Гордон, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Йому ж про це по секрету розповів син Кобзона незабаром після смерті батька.

У бесіді з ведучим програми Дмитро Гордон зізнався, що з молодих років дуже товаришував з Йосипом Кобзоном.

"Йосипа Кобзона я дуже люблю. Не любив, а люблю. І він любив мене, не можу сказати "любить". Це були дуже близькі стосунки, дуже довірливі. Це грандіозна людина була, грандіозна за розмахом, масштабом особистості, по системності, людським якостям... я таких людей більше, напевно, не бачив. А бачив я дуже багатьох", - розповів Гордон.

За словами журналіста, не відбилися на їх відносинах навіть активна проросійська позиція і брудні заяви співака на адресу України. Гордон впевнений, що Кобзон, який сам же є вихідцем з України, "не розібрався" в ситуації і просто повірив в ідейність самопроголошених "Л/ДНР".

"Говорячи про те, що сталося після початку війни, він (Кобзон - Ред.) не розібрався. Він відстав. Він був дуже наївною людиною. Він був проросійською людиною, любив комсомол, партію, любив комсомольський лад, Радянський Союз, КПРС, він добре ставився до Леніна і Сталіна - у нас було багато суперечок на цю тему", - пояснив Гордон.

Коли ж співак помер, особисто бути присутнім на його похоронах Дмитро Гордон не зміг.

"Я не міг поїхати на похорон. Я стільки наговорив поганого про цих негідників, яких я ненавиджу глибоко за те, що вони зробили з моєю країною, що там могли бути будь-які провокації. Як їхати? Там Путін, Медведєв..." - продовжив журналіст.

Сьогодні Гордон зберігає в телефоні смс-повідомлення від сина Йосипа Кобзона, яке надійшло йому незабаром після похорону співака. Дружина артиста вирішила розкрити журналісту секрет.

"Мама передає подяку за підтримку, і хотіла розповісти тобі по секрету, що коли в останні дні тато марив, він з усіма розмовляв українською мовою", - процитував повідомлення Гордон.

Нагадаємо, останні роки життя депутат Держдуми Йосип Кобзон неодноразово опинявся в центрі уваги ЗМІ через своїх затяті та доволі грубі висловлювань на адресу України. Виконавець охоче коментував події на Євромайдані, рішення країни про євроінтеграцію - все це артист часто назвав "мракобіссям" "хворої" або "божевільної" країни.

Йосип Кобзон помер 30 серпня 2018 року. Перед цим співак знаходився в комі. 

Читайте також: Обрано нового главу Інтерполу. Це не росіянин