Події
18 грудня 2018
На Харківщині бойовик «ЛНР» намагався підірвати міст
За підрив мосту йому обіцяли винагороду.
news-image

Контррозвідники СБУ запобігли диверсії бойовиків «ЛНР» на залізничному мосту у Харківській області. Про це представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Нестюк повідомив на брифінгу, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Нами встановлено, що цей злочин готувався представниками так званого "міністерства державної безпеки Луганської народної республіки", яке повністю контролюється спецслужбами Російської Федерації", - заявив він.

За словами Нестюка, 17 грудня припинено протиправну діяльність громадянина України 1989 року народження, який "заклав вибуховий пристрій під залізничним полотном в одному з районів Харківської області і здійснив спробу його активації".

"Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав у напрямку тимчасово окупованої території та на відстані 30 км активував пристрій шляхом телефонного дзвінка. Проте, контррозвідкою було заздалегідь здійснено обмін вибухового пристрою на імітаційних засіб, завдяки чому вдалося попередити диверсійний акт", - пояснив він.

Потім виконавця диверсії було затримано.

"Встановлено, що мешканець Луганської області раніше брав участь у бойових діях проти Збройних сил України, був завербований представниками так званого "МДБ ЛНР" та за їх завданням збирав та передавав інформацію про пересування, дислокацію, та інші відомості, які стосуються Збройних сил України на території Луганської області", - заявив Нестюк.

За підрив мосту йому обіцяли винагороду.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 113 (диверсія) та ч.1 ст. 258-3  (створення терористичної організації) КК. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Нами також встановлено організатора цього злочину. Це Дубровкін Єгор Геннадійович 1976 року народження, уродженець Саратовської області Російської Федерації", - додав Нестюк.

Організатор злочину є співробітником "відділу контррозвідки центрального апарату псевдоспецслужб".

"Прикро, але це колишній співробітник Служби безпеки України у Луганській області, який у 2014 році зрадив військовій присязі та вступив до лав псевдоспецслужб", - наголосив Нестюк.

Він додав, що Дубровкін перебуває у розшуку за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 (створення терористичної організації чи групи) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) ККУ.

Читайте також: У київському готелі зі співачкою із США не захотіли розмовляти українською (відео)