Політика
16 лютого 2015
"Єдине, що Путін зрозуміє - це сила", - колишній міністр оборони США (відео)
На думку Леона Панетти, колишнього міністра оборони США, Володимир Путін «розуміє тільки силу».
news-image

В інтерв'ю CNN екс-глава ЦРУ закликає озброїти Україну і зміцнити НАТО, щоб «жорстко встановити межі дозволеного» для російського президента і дати йому зрозуміти, що він «не може силою брати під контроль інші країни», передає Єдність.інфо.

"Знаєте, він, Володимир Путін, не загадка. Ми і раніше бачили, як він діє. Розвідувальне співтовариство дуже чітко розібралося в тому, що цікавить Путіна. Путіна цікавить Росія та розширення російського впливу. Його цікавить поділ Сходу і Заходу. Йому важливо робити все, що в його силах, для відновлення впливу над колишніми республіками Радянського Союзу".

Читайте також:"Скільки ще людей в Україні повинні померти, перш ніж ми їм допоможемо захистити себе" - Маккейн

І він - та людина, яка буде користуватися іншими країнами та їх слабкостями, якщо він таки знайде. Чесно кажучи, ми повинні зайняти проти нього більш жорстку позицію, оскільки ми тепер втягнуті в абсолютно нову главу холодної війни. І єдине, що він розуміє, - це сила", - заявив колишній директор ЦРУ, колишній міністр оборони США Леон Панетта.

За його словами, Заходу необхідно поступати набагато жорсткіше.

"Заходу, разом з США, потрібно набагато жорсткіше встановити для Володимира Путін межу дозволеного. Думаю, нам слід постачати українцям військову допомогу. Вважаю, нам слід зміцнювати НАТО. Думаю, що нам слід робити все, що в наших силах для забезпечення альтернативних поставок енергоресурсів, щоб Росія в тій частині світу не була єдиною країною, яка займається цими поставками. По-моєму, ми повинні зробити ряд кроків, щоб дати Путіну ясно зрозуміти, що він не може просто використовувати військову силу, щоб вторгатися і брати під контроль іншу країну", - зазначив Панетта.