Резонанс
8 січня 2019
У Польщі власнику трагічної квест-кімнати висунули два обвинувачення
Чоловіку висунули обвинувачення у зв'язку з трагічною смертю п'ятьох дівчат-підлітків в «ескейп-румі».
news-image

Чоловіку, який є власником квест-кімнати у польському місті Кошалін, де минулої п’ятниці загинули п’ятеро 15-річних дівчат, висунули два обвинувачення, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

28-річного чоловіка затримали відразу після трагедії. У неділю його допитала кошалінська прокуратура. Чоловік не визнав своєї вини і відмовився давати свідчення. Внесено також клопотання про тримісячний арешт власника ігрової кімнати.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, міністр внутрішніх справ та адміністрації Йоахім Брудзінський, головні коменданти поліції та пожежної служби запевнили, що по всій Польщі триває перевірка квест-кімнат і пообіцяли скласти у найближчі дні звіт у цій справі.

Речник кошалінської прокуратури Ришард Ґонсьоровський сказав, що підозрюваний не звернув уваги на те, що немає відповідного обігріву об’єктів та евакуаційних шляхів. Чоловіку висунули обвинувачення у: свідомому призведенні до небезпеки вибуху пожежі та ненавмисного призведення до смерті підлітків.

За даними поліції, у Польщі є приблизно 1100 «ескейп-румів». Хоча подібні заклади можуть працювати також під іншими назвами. Пожежники протягом декількох днів перевіряють квест-кімнати у зв’язку з дотриманням ними правил техніки безпеки.

За словами речника головного коменданта Державної пожежної служби Павела Фронтчака, на сьогодні перевірено 325 подібних ігрових кімнатах. 26 таких об’єктів, де виявлено найбільші порушення, зачинили.

Нагадаємо, у п’ятницю на півночі Польщі, в місті Кошалін, п’ять дівчат-підлітків загинуливнаслідок пожежі під час проходження квесту в ігровій кімнаті. Дівчата були ученицями однієї з гімназій Кошаліна.

Читайте також: Трьох поляків судитимуть за підпал спілки угорців в Ужгороді