Події
19 січня 2019
У Москві провели пікети за звільнення українських в'язнів Кремля (фото)
Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму.
news-image

У столиці РФ Москві 18 січня активісти російської ініціативи Стратегія-18 провели одиночні пікети на підтримку українських політв'язнів Кремля і з вимогою їх звільнення. Про це повідомляє Крим.Реаліі, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Ми провели серію пікетів за звільнення в'язнів "списку Сенцова", за звільнення полонених українських моряків і журналістів, а також в'язнів "справи Веджіє Кашка", яких тюремники намагаються угробити без найменшого збентеження. У Москві також не перший день йдуть пікети на захист Едему Бекирова. Ольга Мазурова, активістка і лікар за професією, вимагає звільнити невинну людину, поки він живий", – розповіла учасниця акції Віра Лаврешіна.

Вона також повідомила, що до місця їх пікету підходили "незвичайні провокатори в формених куртках з написом щодо запобігання правопорушень".
Російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію Стратегія-18, названу на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.



Читайте також: Співробітниця «Укрзалізниці» відмовилась обслуговувати військового українською (відео)