Війна
20 січня 2019
Доба на Донбасі: ЗСУ ліквідували одного бойовика у відповідь на ворожі обстріли
Протягом поточної доби ворог вогонь здійснив обстріл позицій ЗСУ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
news-image

Минулої доби, 18 січня, російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано один випадок використання озброєння, забороненого Мінськими угодами. 
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по українських позиціях велися: двічі — поблизу селища Широкине, з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; з гранатометів – в районі населеного пункту Піски; двічі – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу міста Марї'нка; двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Лебединське; тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї – поблизу селища Павлопіль. Двічі - з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також з мінометів калібру 120 мм., з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Красногорівка та з гранатометів, великокаліберних кулеметів – в районі селища Водяне. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв українські позиції поблизу хутора Вільний з з великокаліберних кулеметів. В районі селища Станиця Луганська ворог здійснив два обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден український військовослужбовець не постраждав. Підрозділи ОС у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 19 січня, одного окупанта було знищено та одного поранено. Протягом поточної доби ворог вогонь здійснив обстріл позицій ЗСУ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Гнутове в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід". Раніше повідомлялось, що у зоні проведення операції Об'єднаних сил українські військові збили дрон противника, оснащений осколковою вибухівкою.

Читайте також: Доба на Донбасі: ЗСУ ліквідували одного окупанта у відповідь на провокації