Суспільство
16 лютого 2015
Білл Браудер оцінив матеріальний стан Путіна у 200 млрд доларів
Глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер вважає президента Росії «найбагатшою людиною в світі або одним з найбагатших людей у світі, зі статком у сотні мільярдів доларів, вкрадених у Росії"
news-image

Глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер в інтерв'ю американському телеканалу CNN заявив, що президент Росії Володимир Путін володіє статком у 200 млрд. доларів, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Forbes.ru.

«Я вважаю, що статок Путіна становить 200 млрд. доларів. Після 14 років при владі і враховуючи суми, які справила країна, і суми, які не були витрачені на школи, дороги, лікарні і так далі, всі ці гроші - у власності, зберігаються на рахунках у швейцарських банках, в акціях, хедж-фондах, керованих Путіним і його дружками », - заявив Браудер.

За його словами, деякі люди, включаючи його самого, вважають президента Росії «найбагатшою людиною в світі або одним з найбагатших людей у світі, зі статком у сотні мільярдів доларів, вкрадених у Росії».

Інтерв'ю було приурочене до виходу мемуарів Браудера «Червоний бюлетень: правдива історія великих грошей, вбивства і боротьби людини за справедливість» (Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man's Fight for Justice). CNN називає Браудера колись найбільшим іноземним інвестором в Росії і колишнім прихильником Путіна.

Сам глава Hermitage Capital назвав себе «акціонером-активістом». За його словами, він починав інвестувати в Росію, купуючи акції російських компаній, але потім виявив, що «олігархи та урядовці крадуть у цих компаній весь прибуток».

«Я подумав, що єдиним способом, за допомогою якого я зможу робити моральний і прибутковий бізнес, буде спроба зупинити це. По суті, ми вивчили, як вони здійснювали крадіжки, а потім поділилися цим з міжнародними ЗМІ. І близько чотирьох років розголос і викриття російських компаній дійсно працювали, бо мої інтереси збігалися з (інтересами) Путіна », - розповів британець.
«Він боровся з тими ж хлопцями, що і я. Олігархи викрадали у нього владу, і вони викрадали гроші у нас. І кожен раз, коли я публічно влаштовував скандал, Путін втручався і виправляв все. І так мої доходи росли. Прибутки компаній росли. І я відчував себе найкращим хлопцем у світі, тому що я заробляв гроші і творив добро одночасно », - продовжив він
Читайте також: Міністр оборони Януковича зберігав понад 11 млн доларів у закордонному банку