Політика
30 січня 2019
Рабінович: Замість того щоб піднімати економіку, влада продовжує зносити пам'ятники
На думку політика, знищення історичної та культурної спадщини завдає непоправної шкоди Україні та її іміджу.
news-image

Замість того щоб піднімати економіку, влада продовжує зносити пам'ятники. Таку заяву в ефірі програми «Великий вечір» на телеканалі NewsOne зробив народний депутат і засновник «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
При цьому парламентарій розкритикував недавнє рішення про демонтаж пам'ятника Олександру Суворову в Києві.

«Суворов написав всю книгу «Наука перемагати» в Україні! Цим пишатися потрібно, розповідати всім. Але владі «наука перемагати» не потрібна! Вони все програють. Тому потрібно пишатися людьми, які тут жили, творили, наприклад - Суворовим», - зазначив нардеп.

На його думку, знищення історичної та культурної спадщини лише завдає непоправної шкоди Україні та її іміджу на міжнародній арені. Політик також заявив, що більшість українців не підтримує героїзацію людей, які співпрацювали з фашистським режимом в роки Другої світової війни.

«На його місце повісили дошку Донцова. І чим тут пишатися? Донцов жив у Німеччині, працював з фюрером, підтримував нацистський режим і розповідав, яка гарна фашистська влада. Ну у нас зараз багатьох таких героїзують. Але це пройде. Все-таки ми живемо в іншому столітті, живемо іншим життям, і я думаю, що три чверті нашої країни все-таки вважає героями тих, хто перемагав фашизм, а не тих, хто йому допомагав», - впевнений політик.

З цієї причини, вважає лідер «Опозиційної платформи - За життя», на майбутніх виборах люди голосуватимуть за ті політичні сили, які закликають до миру в країні і реального виходу з економічної кризи.

«Ми повинні спокійно, без нервів, без майданів і революцій зробити висновки для себе, і на наступних виборах проголосувати за тих, хто несе мир, за тих, у кого є реальна програма по виходу з того жаху, в якому опинилася країна. І саме наша «Опозиційна платформа - За життя» об'єднує таких людей», - підсумував Вадим Рабінович.