Як козаки комбригу танк подарували: лідер гурту Ot Vinta створив патріотичний мультик (відео)
Мультфільм присвячено бійцям 128-ї бригади, які захопили російський танк
news-image

Лідер відомого українського гурту Ot Vinta Юрій Журавель показав, як створити патріотичний мультик за допомогою олівця та звичайного блокноту, пише Є | Єдність.інфо.

Художник продемонстрував приклад, як створити мультик про танковий двобій. Зокрема, музикант-аніматор показав і власний мультик під назвою "Як козаки комбригу танк подарували".  Глядачи можуть його побачити на 1.03 хв. відео. Мультфільм присвячено бійцям 128 -ї бригади. 

Як відомо, військовослужбовці 2-го артилерійського дивізіону 128-ї механізованої бригади в ніч на 6 лютого захопили у бойовиків російський Т-72. Цей танк більше тижня обстрілював позиції бійців. Знищити його вогнем артилерії не вдавалося - ворожа« семьдесятдвійка» з'являлася несподівано, робила один-два постріли і ховалася.

Тоді українські бійці зважилися на вилазку. О 2 годині ночі 6 військових пробралися на територію бойовиків і таки знайшли цей танк. На трофейному танку артилеристи успішно повернулися на свої позиції. На захопленій бойовій машині відразу ж повісили український прапор.