Резонанс
11 лютого 2019
Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк
Владиславу Мангеру оголосили підозру з організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
news-image

Голові обласної ради Херсонскої області Владиславу Мангеру оголосили підозру з організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це 11 лютого повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook, пише «Є!» з посиланням на УП.

"На початку липня 2018 року Мангер, керуючись особистою неприязню, що виникла у зв’язку з активною громадською діяльністю Гандзюк з питань протидії незаконним вирубкам лісів під прикриттям штучних підпалів та іншої незаконної діяльності, спрямованої на одержання злочинних прибутків, що контролюються та координуються представниками кримінального середовища Херсонської області...", - йдеться в тексті підозри.

Повідомляється, що підозру особисто вручив заступник генпрокурора Юрій Столярчук. 

Мангеру інкримінують вчинення злочинів за ч.3 ст. 27 (види співучасників - організатор злочину), п.4 п.6 п.11, п.12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що для вручення підозри в Херсон виїхала група процесуальних керівників ГПУ та слідчих СБУ.

"Підозра вручена за місцем проживання Мангера, проводяться слідчі дії, обшуки", - написала Сарган.

За її словами, щодо Мангера вживатимуться заходи для доставки до Печерського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.