Україна
22 лютого 2019
Прогноз погоди: похолоднішає майже у всіх областях України
Мінуси запанують практично у всіх областях України.
news-image
22 лютого, у п’ятницю, погода ускладнюється, похолодає, мінуси будуть майже у всіх областях України. Про це розповіла синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко, пише «Є!». За прогнозами пані Діденко, в Україну з півночі, з північного сходу переміщується холодна повітряна маса арктичного походження. Це означає, що у більшості областей України похолодає, мінуси запанують практично у всіх областях України.

Крім того, очікується ускладнення погоди, тобто відновлення зими у західних областях України, у південній частині, у більшості центральних областей і на південному сході. Передбачається сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, посилення вітру до штормових значень, а поєднання снігу та сильного вітру - це хуртовини. 

"У південній частині України, там, де ще буде тепліше, мокрий сніг переходитиме у дощ. Північну частину України та північний схід ця негода практично не зачепить, тому або буде просто без опадів або невеликий сніг, окрім Житомирщини. На Житомирщині також може бути сніг, мокрий сніг і хуртовини", - розповіла пані Діденко.

У Києві 22 лютого погода буде або без істотних опадів, або невеликий сніг. У столиці з 22 лютого розпочинається похолодання, спочатку до невеликих, а потім до помірних морозів. 

Вихідними, 23 та 24 лютого, опади поступово припинятимуться, але зміцніють морози. Тобто погода буде без істотних опадів або невеликі опади.

Холодно буде на північному сході та на сході України. Зокрема, у Сумській, Харківській, Полтавській, Луганській та у частині Чернігівської області температура повітря може опускатись навіть до -12°C...-17°C вночі.