Політика
26 лютого 2019
Порошенко зміг створити потужний плацдарм для розвитку економіки України, - експерт
На думку експерта, за останні п'ять років президент створив міцний фундамент для існування держави.
news-image

Президенту України Петру Порошенку потрібен другий термін, щоб спокійно реформувати економіку, підвищувати рівень життя і домагатися такої бажаної багатьма «ковбаси по 2.20». Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політичний експерт і блогер Олексій Голобуцький, передає «Є!»

«У нас в країні у більшості людей дуже дивна позиція: що б не відбувалося, їм важливіше ковбаса по 2.20. Ні війна, ні окупація, ні агресія сусідньої держави їх не колише», - написав експерт.

За його словами, хоч би що робив президент Порошенко, будь то модернізація армії, отримання безвізу з Євросоюзом або створення єдиної Православної української церкви, люди все одно будуть говорити про ковбасу.

«Мало того, вони будуть не тільки говорити. Вони з задоволенням будуть слухати солодкі промови про цю саму ковбасу. Люди хочуть почути, що ковбаса буде дешевше у два рази! Ні, в чотири! Так чого розмінюватися на дрібниці-то: ковбаса взагалі буде безкоштовною! Всі охочі зможуть взяти стільки ковбаси, скільки понесуть. Кожному за потребами! Будь- який популізм в цьому напрямку буде сприйматися досить значною частиною населення на ура! Деякі навіть не погребують взяти цю саму ковбасу з рук Путіна. Ну а чого? Це ж безкоштовно. Навіщо переплачувати? Цим людям і оцет буде солодким, якщо його безкоштовно дадуть», - продовжив блогер.

При цьому, зазначив Голобуцький, люди забувають, що безкоштовний сир може бути тільки в мишоловці.

«Якщо вам щось дають безкоштовно, готуйтеся, що далі вас гарненько «нагнуть» і ви заплатите втричі більше. Це найпримітивніший прийом "розводу" клієнта в маркетингу, а виборця - в політиці. Якщо ви все ж дуже хочете ковбасу по 2.20, то для цього потрібно докласти зусиль. Ковбаса, як метафора розвиненої економіки, не може з'явитися нізвідки. Необхідно створити умови, при яких економіка зможе безпечно працювати, створити для цього надійний фундамент», - підкреслив політолог.

Під «фундаментом», зазначив експерт, мається на увазі модернізація військових сил і прикриті тили надійними союзниками. Це, на його думку, перша і головна умова існування всієї держави в цілому, і економіки - зокрема.

«Саме тому останні п'ять років Порошенко займався розвитком армії і формуванням міцної антипутінської коаліції. Це фундамент існування держави в нинішніх умовах. І тепер, коли ці умови виконані, на мою думку, Порошенко потрібен другий термін, щоб спокійно реформувати економіку, підвищувати рівень життя і домагатися такої бажаної багатьма «ковбаси по 2.20», - підсумував Олексій Голобуцький.